Brødremeninghedens Honningkagebageri og Xocolatl

Christiansfeld er grundlagt af Brødremenigheden, der er en evangelisk frimenighed og et verdensomspændende broderskab. Christiansfeld, som regnes for at være den smukkeste brødremenighedsby i Europa, er på UNESCO’s verdenskulturarvsliste og et særdeles populært turistmål. Midt i den historiske bykerne ligger Brødremenighedens Honningkagebageri stadig. I dag er det oprindelige bageri nænsomt restaureret og fungerer som café og arbejdende værksted. Det er her, vi med omhu og respekt for traditionen fremstiller vores unikke honningkager og vores eksklusive chokolade, Xocolatl. Kom og nyd en bid af historien!


Chokolade som materiale

En stor del af vores produktionsform er håndlavet chokolade, men moderne maskiner har også gjort sit indtog, for at vi kan følge med den stigende efterspørgsel på eksklusiv chokolade. Der arbejdes intenst med chokoladerne, hvor vi nøje udvælger de råvarer, som vi ønsker at bruge i vores Xocolatl sortiment.


Kun det bedste

Chokolade brud

Vi bruger udelukkende ORIGIN chokolade. Det betyder at alle vores rå chokolader hver især bliver fremstillet på kakaobønner fra hver deres område. Dette giver os mulighed for at lave chokolader med meget stor intensitet og harmoni. Vores filosofi er at skabe en unik smag.


valentine-banner

Kærlighed og chokolade

Chokolade har været kendt siden Mayafolket regerede i den sydlige del af Amerika 1500 år f.kr. På Columbus 3. rejse til denne nye verden, tog han kakaobønnen og mayadrikken Xoqoatle med hjem til det spanske hof der hurtigt tog den til sig.
I starten sødede man dog ikke kakaodrikken og den har været utrolig bitter.


Med tiden fandt man dog ud af, at tilsætte honning, som gav sødme til drikken. Sidenhen har arbejdet med kakaobønnerne udviklet sig til det vi kender i dag, som gør at vi kan fremstille vores lækre chokolader.

Det er ikke en skrøne når man siger, at man bliver lykkelig af at spise chokolade.


Magnesiumstoffet serotoni, der er i kakaobønnen, har en direkte indvirkning på vores belønningscenter,
hvad enten du spiser det eller dufter til det.
Det giver samme følelse, som når vi er forelskede og hvad mere kan man ønske sig.